Agentura Nachtigalls Artists připravila na letošní koncertní sezónu Hvězdy světové opery 2014 skvělou nabídku s atraktivními interprety. V lednu se představí sopranistka Pretty Yende a v březnu známý mexický tenor Rolando Villazón.

Hvězdy světové opery 2014
Pretty Yende - soprán, PKF - Prague Philharmonia, Christopher Franklin - dirigent, host: Vilém Veverka - hoboj
27. 1. 2014, Smetanova síň Obecního domu, Praha

S Pretty a Vilémem se můžete setkat ještě před koncertem, dne 24. ledna v 16:30 hodin, v sále Novoměstské radnice, na Karlově náměstí v Praze 2. Ráda všem poví, co nás zajíma.

Pretty Yende - „pěvkyně s diamantovým hlasem a megawattovým úsměvem", tak osmadvacetiletou jihoafrickou sopranistku nazvala britská kritika po jejím letošním úspěšném debutu v prestižní londýnské koncertní síni Wigmore Hall. Rok 2013 byl pro Pretty vůbec veleúspěšný: zahájila ho debutem v Metropolitní opeře v New Yorku („Neuvěřitelná událost, která je předzvěsti neuvěřitelné kariéry", napsala newyorská kritika), následovala operní hostování ve Vídni, Berlíně, v Los Angeles Opera, na jaře 2014 Pretty čeká debut v milánské La Scale, pak v Gran Teatre del Liceu v Barceloně, ve Washingtonské národní opeře, další hostování v Metropolitní opeře a jisté jsou už i debuty v Královské opeře Covent Garden v Londýně a v Opéra Bastille v Paříži... Opravdu neuvěřitelná kariéra!
V Praze Pretty zazpívá za doprovodu orchestru PKF - Prague Philharmonia pod taktovkou Christophera Franklina árie z oper Giacoma Meyerbeera, Gioacchina Rossiniho, Vincenza Belliniho, Gaetana Donizettiho a také písně z muzikálů Kismet nebo West Side Story.

Rolando Villazón - MOZART
Kammerorchester Basel
28. 3. 2014, Smetanova síň Obecního domu, Praha

Při svém již pátém pražském koncertě nás světově proslulý mexický tenorista Rolando Villazón zavede do magického světa hudby Wolfganga Amadea Mozarta.

Piotr Beczała - tenor
Český národní symfonický orchestr, Łukasz Borowicz - dirigent
22. 4. 2014, Smetanova síň Obecního domu, Praha


Poprvé se v Praze v příštím roce představí jeden z nejžádanějších pěvců současné operní scény, polský tenorista Piotr Beczała.

René Pape - bas
Český národní symfonický orchestr, Jonas Alber - dirigent
17. 6. 2014, Smetanova síň Obecního domu, Praha
Poprvé v Praze přivítáme basistu mezinárodního renomé Reného Pape. „Nejcharismatičtější světový basista", napsal o drážďanském rodákovi americký časopis Opera News...
Diana Damrau a Nicolas Testé
PKF - Prague Philharmonia, Łukasz Borowicz - dirigent
19. 10. 2014, Smetanova síň Obecního domu, Praha

Poprvé v Praze vystoupí pěvecký manželský pár - skvělá německá sopranistka Diana Damrau a francouzský basbarytonista Nicolas Testé.

Juan Diego Flórez
PKF - Prague Philharmonia, Christopher Franklin - dirigent
22. 12. 2014, Smetanova síň Obecního domu, Praha
Juan Diego Flórez nám představí své nové CD - French Arias!
Předprodej vstupenek od 1.2. 2014