image001.jpgOrganizace Kola pro Afriku o.p.s., ve spolupráci s Gymnáziem, Ostrava-Hrabůvka, p. o., rozjíždějí akci Sněhuláci pro Afriku, která probíhá pod záštitou Ministerstva školství.

Již jsme oslovili všech cca 9700 škol v České republice, aby spolu s námi v jeden den stavěli sněhuláky. Sněhuláky, kteří pomohou africkým dětem ke vzdělání. Za každého sněhuláka se zaplatí startovné, výtěžek akce je určen na převoz kol dětem do Gambie, kde je to mnohdy jediný prostředek, díky němuž se mohou tamější děti do školy dostat. Náš předpoklad je, že by se mohlo zapojit přibližně 300 škol a postavit přes 10 000 sněhuláků.

Akce je koncipována tak, aby děti bavila a motivovala (hodnotí se nejoriginálnější sněhulák na škole a pak internetovým hlasováním i nejoriginálnější sněhulák republiky) a zároveň pomáhala, kde je v našich silách pomoci. A to nenásilně, formou hry, adrenalinového čekání na sníh, zábavy. K tomu jsme vyhlásili tipovací soutěž pro veřejnost: Kolik sněhuláků se podaří postavit celkem.

Pomozte nám letos zaplavit sněhuláky celou republiku, buďte našim mediálním hlasem. Jakékoli dotazy, náměty vám ráda zodpoví Michaela Böhmová, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. tel: 776494668

 

 

(tz)