Nataceni 1.jpgOd 29. června do 3. července se pobočka Equa bank na Senovážném náměstí stala součástí filmového natáčení. Slavný režisér a producent Ridley Scott, již třikrát nominovaný na Oscara, mezi jehož nejznámější snímky patří Vetřelec, Gladiátor, nebo válečné drama Černý jestřáb sestřelen, si spolu s filmovým štábem vyhlédl Prahu a okolí pro natáčení nového snímku Dítě číslo 44. Poslední červnový víkend tak filmaři pobočku Equa bank připravovali na natáčení, odstraňovali dekorace banky, polepy z výloh a instalovali filmovou výzdobu. Provoz pobočky nebyl nijak omezen. Natáčení probíhalo v noci a klienty tedy žádné omezení na pobočce nečekalo.

„Měli jsme obavy, aby přípravy na natáčení neohrozily chod pobočky. Chtěli jsme vyjít filmařům vstříc, ale ne na úkor klientů," uvedl ředitel pobočky Equa bank na Senovážném náměstí Michal Kortus. „Nakonec se vše obešlo bez komplikací, filmařské dekorace byly připraveny a přes ně jsme umístili obvyklou výzdobu banky, takže klienti si skutečně nemohli ničeho všimnout," dodal ředitel pobočky Kortus k natáčení.

Samotné natáčení filmu probíhalo na ulici před pobočkou ve dnech 1. a 2. července. Budova pobočky Equa bank na Senovážném náměstí se proměnila v dům ze stalinského Ruska, kde se děj filmu odehrává. Film, jehož atmosféru pomáhá dotvořit i budova, ve které se na Senovážném náměstí nachází pobočka Equa bank, je inspirován románovou prvotinou britského spisovatele Toma Roba Smithe Dítě číslo 44. Děj se odehrává v padesátých letech 20. století v Sovětském svazu. Drama je příběhem válečného hrdiny a zároveň vyšetřovatele, který věří v zákony a režim. Během vyšetřování při kterém pátrá po masovém vrahovi, se sám stane objektem státního vyšetřování.

Ridley Scott se tentokrát do Prahy nevydal jako režisér, ale přijal roli producenta. Režisérem filmu je Daniel Espinosa. On a celý štáb mají v plánu v Česku utratit za filmování skoro miliardu korun.

(tz)