DSC_2584.jpgV červnu se uskutečnilo na hostitelské půdě Českého porcelánu v Dubí další mezinárodní setkání výtvarníků a keramiků Hrnkového sympozia, tradiční akce s mezinárodním věhlasem. Zároveň byla otevřena výstava výsledků prací, a to ve výstavních prostorách Českého porcelánu a.s. na adrese U Císařských lázní 19 v Teplicích. V tvořivém ovzduší popustili uzdu své fantazie výtvarníci z Japonska, Francie, Lotyšska, Slovinska, Litvy, Německa a z Česka. Mezi účastníky letošní akce byli tentokrát vedle zahraničních i českých umělců také profesoři z vysokých uměleckých škol, z Francie Christian Couty z l´École Nationale Supérieure d´Art de Limoges, z Lotyšska Eugenia Loginova z Art Academia of Latvia a z Tokya Makoto Komatsu z Musashino Art University.

Cílem těchto pravidelných sympozií organizovaných akciovou společností Český porcelán je snaha inspirovat k netradičnímu designu porcelánových výrobků a také prezentovat moderní trendy širší veřejnosti. Podívejte se na fotografii - je to nádhera!
Stále máte možnost se nejen seznámit s výsledky prací účastníků symposia, ale po shlédnutí vystavených exponátů zhodnotit jejich úroveň a posoudit, jak se letošní SYMPOZIUM zdařilo. Výstava trvá do 4. července 2013.

(red)