capsa_ilustrace.jpgV digitální době fotíme o sto šest a ve velkém. A proč také ne. Je to snadné, rychlé a umožňuje nám to sdílet vzpomínky a zážitky s našimi blízkými. Léto je tu každou chvíli a během dovolených je ideální čas pro dokumentaci prožitých okamžiků. Pro fotografování už zcela postačí mobilní telefon nebo kompaktní foťák, s kterým pořídíte kvalitní momentky. Ale jak fotografie ukazovat, uchovávat a používat, to už je na každém z nás. Někdo si vystačí s digitální podobou, jiný raději papírovou fotku v rámečku a někteří z nás jimi obdarovávají své blízké ve formě originálních pohlednic a přání.

Pochlubte se přátelům!
Nad fotografiemi se scházíme s přáteli a rodinou a ukazujeme je pomocí různorodých zařízení. V telefonu, notebooku či samotném foťáku máme obrázky stále při ruce, ale lépe vyniknou v poněkud jiném formátu. Pokud máte velkou televizi, můžete fotografie z dovolené předvést v téměř životní velikosti. Dojem jistě udělají a přátelům je ukážete v té nejlepší možné kvalitě.

Fotografie ale není jen rychlý digitální obrázek, jeden z mnoha. Některé momenty chcete mít na očích stále. První krůček potomka, plážovou pohodu s nejbližšími či oblíbené místo, kam se chcete vrátit. Fotografie sice tiskneme čím dál tím méně, ale některé za to stále stojí. Pokud si pár památečních snímků chcete vyhotovit sami doma a vyzdobit jimi prostor, je nejvhodnější jednoduchá barevná inkoustová tiskárna. Pořizovací cena se pohybuje od 800 Kč výše, a pokud ji vybavíte fotografickým papírem a dobrou tiskovou náplní, máte vystaráno.

Kvalitní tiskové náplně, skvělé fotky bez zbytečných nákladů
Vhodné je zvážit i konkrétní produkty, kterými tiskárnu zásobujete. Pokud dbáte na ekologii, čistotu vzduchu a náklady spojené s jejím provozem, používejte produkty, které vaše požadavky respektují. Například tiskové náplně TEKO jsou jedny z nich. Jedná se o ryze české výrobky, které jsou vhodnou a levnější alternativou k značkovým tonerům a tiskovým kazetám. Dokáží snížit spotřební náklady o 50 - 70 % a zároveň splňují všechny potřebné normy i garance kvality. Všechny součástky, včetně tonerového prachu nebo inkoustu, pocházejí ze zemí EU. Náplně jsou ručně sestavovány a testovány a materiál použitý k jejich výrobě je ekologicky recyklovatelný.

Jak fotografie uchovávat
Elektronické uchovávání fotografií také není žádný problém a řešit musíte maximálně bezpečnost vlastního archívu. Pro uložení velkého objemu fotografií, videí a všemožných dat můžete využít služeb některého z webových úložišť. Například Capsa.cz nabízí vlastní virtuální knihovnu s automatickým zálohováním o základní velikosti 11 GB. Stačí se registrovat a virtuální knihovna je vám zcela k dispozici. Zatímco na jiných serverech se data po čase smažou nebo k nim má sdíleně přístup kdokoliv, do svojí Capsy vidíte jen vy sami.

Zkrátka a dobře, foťte, co hrdlo ráčí - rodinu, děti, domácí mazlíčky či romantické scenérie a bez omezení. Je to zábava a během dlouhých zimních večerů budete mít nač vzpomínat.

Více informací naleznete na http://www.teko-toner.cz.

((tz)