2013-Yamaha-XMAX-125-ABS-EU-Aluminum-Slate-Action-001.jpg
České ženy objevují nový dopravní prostředek. Je rychlý, pohodlný, snadno dostupný a je sexy. Patří do kategorie skútrů a nese značku Yamaha. Dnes už jim nic nebrání přesednout z osobního auta za řídítka tohoto šikovného jednostopého vozidla.

Rostoucí oblibě skútrů na českém trhu, na níž se příznivě projevila i nová legislativní úprava, vyšla vstříc japonská značka Yamaha. Výhradní dovozce Yamaha Motor Middle Europe B. V. rozšířil letošní nabídku na 27 modelů od nejmenších vozidel s objemem 50 ccm a výkonem 2 kW přes třídu 125 ccm až po maxiskútry 400 ccm o výkonu 34 kW. Tomu odpovídá i nebývalý zájem motoristů. U skútrů 125 ccm, k jejichž řízení stačí řidičský průkaz skupiny B na osobní automobil, stoupl počet registrací v 1. čtvrtletí 2013 proti stejnému období loňského roku na víc než dvojnásobek.
K úplným novinkám 2013 patří modely X-Max 400. Aerox R, Neo´s Easy a BW´s Easy. Poprvé mohou zájemci koupit i speciální edice skútrů Yamaha X-Max 125/250 MOMODESIGN, T-MAX Black Max a Xenter 125/150 MotoGP. Tím přichystala Yamaha nejširší modelovou řadu skútrů v České republice. Cena skútru s motorem 125 ccm začíná na 35 990 korunách.
Letošní prodeje skútrů s podílem 51,6 % už převýšily registrace ostatních motocyklů Yamaha. Zákazníci u nich oceňují vedle příznivé legislativy především jízdní a užitné vlastnosti a není pochyb, že skútry se v ČR stávají novým trendem. Výhody se nejvíc při každodenním používání projevují zejména ve městech, kde jsou nejrychlejším dopravním prostředkem. Se skútrem se snadno manévruje v hustém provozu, nemá problémy s parkováním, vyznačuje se velmi nízkou spotřebou benzínu, minimálními náklady na údržbu i pojištění, vyniká příznivými ekologickými vlastnostmi a praktičností. Oblíbili si ho nejen běžní motoristé, ale pro svou práci také podnikatelé a živnostníci.

Novinka BW´s Easy 125 ccm představuje stylový a současně nenáročný a snadno ovladatelný městský skútr, který osloví zejména mladou generaci. Jeho přednosti jsou:
. odolný městský skútr
. součástí jedinečného designu je odhalený rám
. vhodný pro každodenní dojíždění
. hbitý se snadným ovládáním
. všestranné pneumatiky pro stabilní kontrolu
. dobrá úložná kapacita a dvousedlo

Více na yamaha-motor.cz