CEFF-logo-nahled.jpgInovativní nápoj ISOLINE 3d TOP, skvělý chléb NEGRILL z tradiční tanvaldské pekárny, Hurvínkovi párky pro naše nejmenší a Pasterovaný vaječný bílek získaly v těchto dnech logo CEFF (Certified E-Friendly Food). Logo CEFF vyobrazené na jejich obalech poskytuje spotřebitelům snadnou orientaci při výběru potravin a tím pomáhá snížit spotřebu nežádoucích chemických přísad. Zároveň je garantem kvality těchto výrobků.

Logo CEFF najdete pouze na potravinách, které neobsahují nejvíce sledovaná Éčka, jako jsou konzervanty, umělá barviva, sladidla a glutamát. Ty jsou pro náš organismus zátěží, lidské tělo je nepotřebuje a neumí je zpracovat. U citlivějších jedinců mohou způsobovat zdravotní obtíže. Logo je udělováno nezávislou institucí, je jednotné pro všechny výrobce a tudíž lehce zapamatovatelné pro spotřebitele.


ISOLINE 3d TOP, inovativní nápoj pro náročné
Nápoj 24 podporuje fungování vašeho těla v průběhu celého dne a v okamžiku extrémní zátěže mu dodává potřebnou energii. Tři různé nápoje, tři různé příchutě a tři různé funkce v jedné lahvi díky inovativnímu víčku. Speciální uzávěr 3d TOP je složen ze tří dávkovacích částí s instantním nápojem / sirupem / rozpustnými tabletami, díky kterým si intenzitu nápoje namícháte zcela sami.
Tato moderní řada nápojů se maximálně přizpůsobí vaším chutím a jistě oceníte praktické využití dávkovacího víčka, které je přenosné i bez lahve. Závit víčka má standardní velikost na běžně dostupné láhve. Díky druhému a třetímu pístu dávkovače nemusíte kupovat další dvě láhve s nápojem.
ISOline se chce stát přirozeným symbolem a nejžádanějším partnerem zdravého životního stylu v oblasti pitného režimu a výživových doplňků. Jeho posláním je služba nejvyšší kvality, postavená na individuální péči a produktech se skvělou chutí.
Společnost ISOline s.r.o. je výrobní společností, produkující doplňky zdravé výživy sportovců, aktivních lidí a rekonvalescentů. Dále se zaměřuje na pitný režim a prevenci v podobě ochranných nápojů.


Chléb NEGRILL 500g, kypřen živým kvasem!
Tanvaldský chléb je vyhlášený svou chutí i svou kvalitou. Chléb NEGRILL je novinkou, kterou si milovníci českého pečiva vychutnají až do posledního drobečku.
Složení produktu: žitná mouka, pšeničná mouka chlebová, pitná voda, slunečnicové semínko, lněné semínko, cibule, jedlá sůl s jódem, pražený ječmen
Pekařské výrobky jsou dodávány do obchodní sítě okresů Jablonec nad Nisou, Liberec, Semily, Mladá Boleslav a v neposlední řadě jsou zásobovány některé markety v Praze. Pekárna Tanvald denně zásobuje cca 250 odběrných míst.
Pekárna Tanvald v současné době vyrábí a dodává 10 druhů chleba, běžné a jemné pečivo. Žitnopšeničný chléb je vyráběn dle původní receptury třístupňovým vedením žitných kvasů. Jedinečný chléb Negrill vyrábí dle vlastní receptury a v roce 2003 získal cenu za 2 místo na výstavě "Chléb Evropy"

Hurvínkovy párky dětem, bezpečná lahůdka pro naše nejmenší
Tento pečlivě připravovaný výrobek je určený nejen pro děti, ale i pro dietáře a osoby se speciální výživou. Vyvážená skladba hovězího a vepřového masa s jemným přídavkem přírodního koření dodává výrobku skvělou chuť, kterou si vy i vaše děti zamilujete.

Méně výrazná chuť a barva výrobku je způsobena nízkým obsahem soli, vyloučením "Éčkových" zvýrazňovačů chuti a barviv. Výrobek je záměrně plněn do nejedlého střeva, které se musí před kuchyňskou úpravou oloupat. Tato bariéra ochraňuje vlastní výrobek proti kontaminaci a pro děti je žádanou zábavou. Výrobek neobsahuje lepek ani žádné legislativou uváděné alergeny a je čistě z přírodních surovin. Jelikož se při výrobě vyloučily i éčkové konzervanty, má výrobek kratší trvanlivost do 21 dnů.

Obsah soli je udáván maximálně do 2,3%, ve skutečnosti je kolem 2%;
Obsah tuku je udáván maximálně 28 %, ve skutečnosti je kolem 20%.
Firemní heslo společnosti Makovec a.s. „kvalita s tradicí" vychází z dlouhodobě budované strategie celé společnosti - nabízet zákazníkům velmi kvalitní výrobky za přijatelnou cenu. Tradiční výrobky a výrobní postupy aplikované do moderně vybavených provozů s vysokým hygienickým standardem představují pro spotřebitele jistotu opřenou o společný certifikovaný systém řízení jakosti a systém HACCP.

Řada Chytrá vejce - Tekutá vejce (elopak). Vejce jsou a budou od slepice, inteligenci jim dodává FRAMAGRO
Chytrá tekutá vejce zaručené kvality jsou praktickým pomocníkem do každé kuchyně, u větších provozů naprosto nepostradatelným produktem, který šetří čas a práci.

Nutriční hodnoty (ve 100 g výrobku):
Energetická hodnota: 568 kJ/136 kcal
Bílkoviny: 12,94 g
Sacharidy: 1,02 g
Tuky: 8, 93 g
Sodík: 0,34 g
FRAMAGRO a.s. je česko-slovenská společnost s výrobními závody České republice, založená roku 1995. Hlavním zaměřením je výroba vaječných polotovarů ze slepičích vajec. V základní řadě jsou tekutá a vařená vejce, bílek, žloutek. Ve svém oboru, kterým je výroba vaječných polotovarů, má Framagro a.s. výsadní postavení v regionu a je dodavatelem mnoha nadnárodních skupin, ale i drobných odběratelů. S vejci z Framagra se tedy můžeme setkat v dětských piškotech, majonézách, sladkém pečivu, nebo i při konzumaci vařených vajec v bagetách, salátech, cateringu atd. Vysoká technologická vyspělost, ale i maximální péče o kvalitní surovinu je podpořena výběrem vajec z farem vlastněných skupinou. Cílem společnosti Framagro a.s. je spojení dvou světů, na jedné straně je dokonalost a nenahraditelnost vajec, na straně druhé moderní, šetrný a bezpečný přístup ke zpracování a výsledku bez kompromisů. Nejsou používány žádné náhrady slepičích vajec, vždy jen 100% pravá vejce.

O projektu CEFF
Cílem projektu CEFF (Certified E-Friendly Food) je poskytnout spotřebitelům snadnou orientaci při výběru potravin a tím jim pomoci snížit spotřebu nežádoucích chemických přísad.
Logo CEFF najdete pouze na potravinách, které neobsahují nejvíce sledovaná Éčka, mezi než patří konzervanty, umělá barviva, sladidla a glutamát.

Projekt CEFF nepolemizuje o bezpečnosti potravin či o škodlivosti jednotlivých Éček. Netvrdí, že Éčka jsou nebezpečná a nerozporujeme platnou legislativu týkající se přídatných látek. Uvědomuje si ale, že u řady Éček se musí dodržovat maximální množství jejich spotřeby, jinak existuje riziko zdravotních problémů. Zdravotní dopady na rizikové skupiny konzumentů a dopady dlouhodobé spotřeby kombinací jednotlivých Éček nejsou nikým testovány. Testování škodlivosti látek probíhá většinou na zvířatech, z etických důvodů se netestují látky na malých dětech, alergicích či nemocných. Doporučujeme proto vařit z čerstvých surovin či z potravin vyrobených na přírodní bázi a omezit na možné minimum konzervanty, umělá barviva, sladidla a glutamáty.

(tz)