Hasisbaba_plakat_2.jpgPod názvem Hašišbába má dnes premiéru v českých kinech francouzská komedie režiséra Jéroma Enrika. Představuje ji distribuční společnost Hollywood Classic Entertainment společně s Konopnyshop.cz. Spolupráce není náhodná. Přispěla k ní i legalizace marihuany k léčebným účelům, kterou nedávno podepsal prezident. Marihuana je zbytečně kriminalizována a tam, kde tradiční medicína selhává, může jako alternativní lék přinést úlevu. „Byli jsme mezi prvními, kdo houževnatě a hodně komunikoval, aby se konopí dostalo blíže k nemocným. I tento filmový snímek tomu může pomoci a proto podporujeme jeho uvedení do kin," říká Jiří Stabla z Carun Pharmacy, provozovatel Konopnyshop.cz.

Vzhledem k nedávnému schválení novely o legalizaci léčivého konopí je načasování příchodu nového francouzského filmu od režiséra Jérômea Enrica do českých kin příhodné. I když jde v tomto případě o legalizaci ke zdravotním účelům, nikoli plošnou. „Cannabis a jeho pozitivní účinky na zdraví je stále čím dál více diskutovanějším tématem. Naším cílem je rozvrátit mýty o marihuaně jako droze a poukázat na prospěšnost cannabinoidů," okomentoval Jiří Stabla. Podle něj je však legalizace nejlepší krok k tomu, aby se konopí zlegalizovalo kompletně. Každý člověk nad 18 let, který bude seznámen s legislativou, by měl mít zákonnou šanci konopí užívat.

Děj vyústí v otevření konopné cukrárny v Nizozemsku
Hrdinkou filmu je zapšklá babka žijící sama v zanedbaném paneláku na předměstí Paříže. Před deseti lety jí zemřel manžel, její restaurace zkrachovala a ona živoří na hranici životního minima. Důchod má malý, exekutor jí zabavil skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se však náhodou stane svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat marihuanu.

Stane se nejstarší dealerkou, mladí kolegové vedle ní krachují, a protože byla kdysi cukrářkou, začne péct konopné koláčky a cukroví. Má smysl pro kšeft, do kterého zapojí své stejně staré kamarádky, a její obchody vzkvétají. Splatí dluhy, kupuje si pěkné věci a zlepší i své vztahy s okolím včetně své dcery a vnuka. Trochu to komplikuje její zeť - policista, který pracuje právě na protidrogovém oddělení.

V okamžiku, kdy nesouhlasí s tím, aby své cukroví nabízela školním dětem, jí dodavatel drog unese vnuka. Stařenky se rozhodnou ho vysvobodit, ale nakonec k tomu přeci jen potřebují pomoc profesionálů. Ze spárů mafie jsou osvobozeny, o jejich nevině rozhodne i soud. Aby rázovité stařenky pro své podnikání nalezly klid, otevřou si konopnou cukrárnu v Nizozemsku.

Vaření z konopných produktů je možné i v Česku
Dnes sice stále není legálně v Česku k mání marihuana v obchodech ani lékárnách, avšak ingredience je možné pořídit. Produkty z konopí s účinnými cannabinoidy je možné nakoupit bez postihu zákona. Vtip tkví v tom, že jsou z konopí odrůdy cannabis sativa (konopí seté) s nižším obsahem psychoaktivní látky THC než 0,3 procent. A to je legální. Výrobky, které by si i Paulette jistě ráda zařadila do svého sortimentu, lze pořídit v konopných lékárnách Konopnyshop.cz. Otevřeny jsou v Obchodním centru Letňany, Litoměřicích a Českých Budějovicích. K oblíbeným potravinářským produktům patří konopné semínka Carun, jež jsou výborným zdrojem proteinů a jsou tedy vhodnou náhradou masa. Obohatit potravu lze také při vaření různých pokrmů a to přidáním konopného oleje nebo konopné mouky. Na webu Konopnyshop.cz lze najít recepty od předkrmů, hlavních jídel, až po dezerty.

 

O značce CARUN
Obchodní značka CARUN zaštiťuje široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, prodávaných po celé EU. V současné době se pod značkou Carun vyrábí jediný zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR http://www.konopnyshop.cz. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?". Více informací získáte také na http://www.carun.cz nebo na http://www.konopnyshop.cz.

(tz)