Lidé využívají internet k nákupům stále častěji. Potvrzují to nejen data obchodníků, ale také statistiky společnosti Cetelem. Počet transakcí Virtuální kartou, která je určena speciálně pro platby na internetu, se v roce 2012 zvýšil o 44 procent ve srovnání s předešlým rokem.

Kromě samotného počtu transakcí roste už řadu let za sebou i jejich finanční objem, loni se v meziročním srovnání zvýšil o 23 procent. Finanční objem rostl na rozdíl od počtu transakcí pomaleji mimo jiné vzhledem k umožnění drobných mikroplateb v polovině loňského roku. Lidé čím dál více platí na internetu Virtuální kartou i drobné zboží. Průměrná výše transakce klesla loni na zhruba
1330 korun oproti 1550 korunám v roce 2011.

Lidé využívají k nákupům i zahraniční e-shopy

Ze statistik společnosti Cetelem také vyplývá, že lidé čím dál více nakupují nejen u českých internetových prodejců, ale i v zahraničních e-shopech. Platby provedené u zahraničních prodejců tvoří 40 procent z celkového počtu transakcí a stejný podíl zaujímají i co se týče finančního objemu. I v zahraničních e- shopech lidé nakupují čím dál více i drobné zboží.

Důvodem zvyšujícího se zájmu klientů Cetelemu o nákupy u zahraničních internetových prodejců může být mimo jiné skutečnost, že platby v zahraničních obchodech prostřednictvím Virtuální karty jsou přepočítávány jedním z nejvýhodnějších kurzů na trhu kreditních karet. Společnost Cetelem přebírá výhodný kurz od společnosti MasterCard a neúčtuje si žádnou přirážku při převodu z cizí měny na domácí.

Virtuální karta Cetelem


Virtuální karta Cetelem je vydávána ke stávajícím kartám Cetelem a jedná se pouze o kombinaci několika čísel. Pro každou platbu na internetu pak její držitel získá vždy jedinečné platební údaje s omezenou platností. Virtuální karta tak zaručuje maximální zabezpečení při nákupech přes internet. Nezávislými odborníky je dlouhodobě hodnocena jako nejbezpečnější nástroj k úhradě plateb na internetu.

Za provedené nákupy s Virtuální kartou lze získat jako odměnu až 150 Kč měsíčně, tedy až 1800 Kč ročně. Na všechny nákupy se přitom vztahuje 55denní bezúročné období. Virtuální kartu lze používat i v nejrozšířenějších platebních systémech jako je PayPal, Amazon Payments a řada dalších.

Společnost CETELEM ČR, a.s. je silnou a stabilní společností s významným postavením na českém finančním trhu, řadící se mezi nejvýznamnější nebankovní poskytovatele úvěrových produktů a služeb. V loňském roce společnost oslavila již šestnáct let úspěšného působení na českém trhu spotřebitelských úvěrů. V průběhu své historie se stala inovátorem a průkopníkem v mnoha oblastech, především v oblasti internetu. Cetelem byl založen v říjnu 1996 a svou obchodní aktivitu zahájil o rok později v červnu. Mezi základní principy společnosti patří již od počátku jejího působení zásady zodpovědného úvěrování. Cetelem je držitelem licence platební instituce vydávané Českou národní bankou. Licence je potvrzením toho, že společnost splňuje přísné regulatorní nároky obdobné požadavkům kladeným na banky a zároveň důkazem důvěryhodnosti a stability společnosti na českém finančním trhu. Společnost nabízí vysoce konkurenceschopné portfolio produktů, založené na zodpovědném a individuálním přístupu ke klientovi. Prostřednictvím sítě svých poboček a sítě obchodních partnerů nabízí klientům: klasické spotřebitelské úvěry, poskytované v místech prodeje zboží a služeb, osobní půjčky, kreditní karty, produkty určené k financování motorových vozidel a některé typy pojištění.

Cetelem je stoprocentní dceřinou společností francouzské banky BNP Paribas Personal Finance, která nabízí spotřebitelské úvěry již od roku 1953 (do roku 2008 pod značkou Cetelem). Za více než 58 let své činnosti postupně rozšířila pole svého působení do více než třech desítek zemí světa na čtyřech kontinentech. BNP Paribas Personal Finance je součástí mezinárodní finanční skupiny BNP Paribas, která je jednou ze šesti nejsilnějších bank na světě a jedničkou v Eurozóně, co se objemu vkladů týče.

(tz)