Jan Royt: Kulturní aspekty vlády Karla IV.
11. 12. (úterý) 18.00
Veletržní palác, kavárna Nová syntéza Dukelských hrdinů 47, Praha 7
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Přednáška v rámci doprovodného programu Obrazy minulosti k výstavě Slovanská epopej, která se uskuteční v kavárně Veletržního paláce. Vstup zdarma.

Praha, 10. listopad 2012 - Galerie hlavního města Prahy zve na přednášku historika umění prof. PhDr. Ing. Jana Royta. Hlavní oblastí jeho zájmu je křesťanská ikonografie a středověké malířství. V letech 1979-1984 studoval dějiny výtvarného umění na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Pracoval v nakladatelství Odeon jako redaktor literatury o výtvarném umění. Po revoluci v roce 1989 nastoupil na Ústav pro dějiny umění Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, kde byl v roce 2006 jmenován ředitelem. Je držitelem ceny Josefa Krásy, kterou uděluje Uměleckohistorická společnost.

Datum konání: 11. 12. (úterý)
Začátek: 18.00
Místo konání výstavy: Veletržní palác, kavárna Nová syntéza Dukelských hrdinů 47, Praha 7, přednáška v kavárně
Vstupné: ZDARMA
Další informace: www.ghmp.cz


O Galerii hlavního města Prahy
Galerie hlavního města Prahy, po Národní galerii druhá nejvýznamnější v České republice, byla založena 1. května 1963. Bylo jí uloženo shromažďovat, odborně ochraňovat, vědecky zpracovávat a spravovat české umění 19., 20. a 21. století. Více informací o společnosti naleznete na http://ghmp.cz.