téma: Péče o pokožku po sportování 

Dotaz: Zajímalo by mne, jak bych měla správně pečovat o svou pokožku, když pravidelně sportuji? Je potřeba po tréninku něco speciálního?  

- Jana S.

sport 2250970 1920

Pro krásnou pokožku po sportu začněte volbou sportovního oděvu

Sportem zatěžovaná pokožka si opravdu zaslouží odpovídající péči, samozřejmě vždy i s ohledem na to, jakou sportovní disciplínu si zvolíme a jakou pokožku vlastníme. Starostlivost začíná vlastně ještě před tím, než sportovat začneme. Důležitý je oděv! Jeho výběr bychom neměli podceňovat. Oblečení by mělo být prodyšné, aby mohl být dobře odvětraný pot a nedráždil kůži. Oděv by nás neměl nikde škrtit, tlačit, odírat, neboť pak dochází ke vzniku puchýřků a nepříjemných odřenin, které se mohou zanítit. Samozřejmostí by mělo být odstranění líčidel z obličeje a ošetření pleti lehkým fluidním krémem, který nebude ucpávat póry, umožní pokožce lehce dýchat a zvládnout nárazové překrvení.

Po koupeli i sprše byste měli využít kosmetiku s regeneračními účinky

Po sportování v první fázi následuje sprcha nepříliš horkou vodou a můžeme zařadit i lehký peeling, který nám pomůže odstranit pot a odpadní látky, jež se s potem vyloučily. Vyzkoušejte přípravek Ger Peel nebo Nettoyant Gommant Marin (pro citlivější pokožku). Lehkými krouživými pohyby zpracujte pokožku celého těla včetně obličeje a opláchněte vodou. Kůže bude krásně hebká a voňavá. Sportujete-li každý den, peeling zařaďte pouze 1-2krát týdně.
Místo sprchy můžete zvolit i uvolňující koupel, do které přisypete 1-2 lžíce koupelové soli Sels De Bain. Koupel pomůže uvolnit svalové napětí a zásobí kůži minerálními solemi, které tělo během pocení ztrácí. V koupeli setrvejte maximálně 15-20 minut, aby nedošlo k bobtnání kůže. To by mohlo způsobit dehydrataci kůže. Po lehkém osušení těla po sprše či koupeli aplikujte odpovídající přípravky. Chcete-li urychlit odvod odpadních látek, které se během pohybu vytvořily ve svalech a způsobují bolest, určitě doporučuji vetřít na bolestivá místa lehký krém Gerthérapi s řadou unikátních vlastností. Podporují lymfatickou drenáž, odstraňují překrvení a mají protizánětlivý účinek. Ušlechtilé oleje z makadamie a hroznových jadérek pak přispívají k rychlejší regeneraci a obnově tkání. Po vstřebání Gerthérapi naneste na celé tělo hebkou emulzi tělového mléka Lait Corps Douceur, která má vynikající hydratační efekt. Máte-li citlivou pokožku se sklonem k přesušení, aplikujte toto tělové mléko na pokožku i mimo sportovní aktivitu.

Jak o pokožku dbát, když chodíte plavat

Zvolíte-li si za sportovní aktivitu plavání, je důležité si uvědomit, že dlouhodobější pobyt ve vodě působí na bobtnání kůže, narušení hydrolipidového filmu na povrchu pokožky a následně její dehydrataci. Navíc látky, které zajišťují čistotu vody mohou pokožku silně dráždit. Ošetření v tomto případě musí být intenzivnější. Upozorňuji, že jste-li nositelkami hypoalergenní či ekzematické pokožky, dlouhodobý pobyt v bazénu s chlorovanou vodou není vůbec vhodný. Hledejte bazény, které nabízí koupání ve slané vodě, nebo třeba zvolte jinou sportovní aktivitu, a pokožku i tak promazávejte nejen po sprše, ale kdykoliv je k tomu příležitost.
Po pobytu v bazénu je sprcha pitnou vodou bezpodmínečně nutná. Koupel nedoporučuji, kůže si v bazénu užila vody až, až. Do pokožky následně vetřete tělové mléko Lait Corps Douceur a chybějící lipidy doplňte prostřednictvím suchého oleje např. Huile De Beauté. Kombinace obou přípravků pomůže s obnovením hydrolipidového filmu a pokožku zklidní, zatáhne. Oligopeptidy, které obsahuje tělové mléko Lait Corps Douceur navíc působí příznivě i na syntézu kolagenu a zpevnění pokožky.

Po sportování vyžaduje pozornost i pokožka obličeje

Samozřejmě je důležité postarat se i o pleť obličeje. Máte-li čas, je vhodné nanést po sprše hydratační nebo remineralizační masku. Dámy dříve narozené mohou pod masku samozřejmě aplikovat i specifická séra, například hydratační sérum Cells Life. Díky intenzivnímu prokrvení po sportu se aktivní látky rychleji vstřebají a intenzivněji zpracují. Využijte masku Hydra Ger nebo Masque Marin. Efekty jsou vynikající. Po odstranění masky ošetřete pokožku regeneračním krémem. Doporučuji Synchro – univerzální vyvažující krém, který pokožce poskytne vše, co momentálně potřebuje. Pokud jste sportovali venku v chladném vzduchu, nebojte se na pokožku nanést regenerační krém v tenké vrstvě včetně rtů a očního okolí a nechte 15 minut vstřebávat. Zbytky pak osušte papírovým ubrouskem. Po této celotělové péči se budete cítit jako „v bavlnce“. Nezapomeňte doplnit i tekutiny! A jeden malý čokoládový bonbonek na závěr nás ubezpečí v tom, že sportování a péče o tělo je vlastně prima.

 Přípravky GERnétic zakoupíte zde: KOUPIT PRODUKTY
www.gernetic.cz

 Přípravky GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka značky GERnétic.Kosmetickou poradnu pro Madam Business připravila Alena Kimlová, hlavní firemní školitelka a ambasadorka značky z Kosmetického studia GERnétic.

Kosmetika GERnétic podporuje:

Dárcovství krve „Smrt nemá šanci, když budeme dárci“ se z.s. Zdraví-Život
Vzdělání dětí s Nadačním fondem Rozum a Cit
Více informací o podporovaných projektech: https://www.gernetic.cz/podporujeme

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.
GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Image by Kateřina Šimková a GERnétic. 

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.
Staňte se našimi fanoušky na https://www.facebook.com/GERnetic.cz
nebo na https://www.instagram.com/gernetic.cz/