alena-kimlova_civil_2647 Odpovídá Alena Kimlová
Kosmetického studia GERnétic

téma: sluneční filtry v opalovacích přípravcích

Jaké sluneční filtry používá značka GERnétic ve svých opalovacích přípravcích?

Sluneční filtry jsou v současné době, kdy značně klesá ochranná ozónová vrstva, důležitý ochranným prostředkem, aby nedošlo k poškození nejen pokožky, ale i k poškození celkového zdraví. Odborníci varují před zvyšujícím se výskytem melanomu kůže - onemocněním velice zákeřným svým agresivním působením.

Podíváme-li se na působení UV záření z estetického hlediska, na nechráněné pokožce před slunečními paprsky dochází ke vzniku předčasných vrásek, stávající vrásky se prohlubují, pokožka uvadá. A řekněme si dámy upřímně, která z nás by chtěla mít v 50 letech pokožku stařenky!

Existují dvě kategorie slunečních filtrů: filtry minerální a filtry tzv. chemické.

Minerální filtry fungují především na bázi zinku a oxidu titaničitého. Zůstávají na povrchu pokožky a odráží sluneční záření jako zrcadlo.

Chemické filtry jsou syntetické molekuly schopné absorbovat UV paprsky různých vlnových délek UVA a UVB.

Přípravky s minerálními filtry, které byly donedávna v přípravcích GERnétic používány, byly často kritizovány pro svoji hutnost a horší roztíratelnost. Tento problém se dal vyřešit zmenšením minerálních filtrů na nano úroveň (nanočástice). Touto cestou však Laboratoře GERnétic nechtějí jít, protože chybí údaje o bezpečnosti těchto částic, existuje podezření, že se vzhledem ke své velikosti mohou nanočástice dostat do buněk a tělo pak bude tyto částice kumulovat.

V laboratořích GERnétic se intenzivní vývoj nových přípravků na opalování zaměřil na používání chemických filtrů, navzdory obtížnému vkládání do struktury produktů (spojování a stabilizace), a to z důvodů lepších znalostí ohledně bezpečnosti, skvělé účinnosti a roztíratelnosti. Nové opalovací přípravky GERnétic tedy obsahují chemické filtry nové generace, neobsahují nanočástice, skvěle chrání pokožku, velmi dobře se aplikují, nezanechávají bílý film a jsou zcela bezpečné.

Vyberte si ze sofistikované nabídky opalovacích přípravků GERnétic:
• Opalovací krém Melano 15 (SPF 15, střední ochrana) je určen na ochranu pleti obličeje a zamezuje vzniku pigmentových skvrn. Lze používat celoročně.
• Mléko na opalování Melano 30 (SPF 30, vysoká ochrana) je určeno pro ochranu pokožky celého těla, pro pokožku, která se dobře opaluje. Můžeme používat i pro ochranu dětské pokožky.
• Mléko na opalování Melano 50 (SPF 50, vysoká ochrana) má velmi vysokou ochranu určenou pro pokožku s malým množstvím přirozeného pigmentu.
• Součástí sluneční řady GERnétic je i chladivý, hydratační gel Gel Après Soleil, který po slunění pokožku rychle zklidní.

Nezapomeňte že, používání přípravků s ochrannými filtry vyžaduje dodržování určité strategie zajišťující dostatečnou ochranu, která je deklarována na ochranném přípravku. Je důležité aplikovat přípravek na pokožku v dostatečném množství. Aplikace menšího množství výrazně snižuje účinnost faktoru. Přípravek nanášíme alespoň 15-20 minut před pobytem na slunci. Tuto aplikaci během dne opakujeme. Pokud se často koupeme, aplikace přípravku by měla následovat za 80 minut. I bez koupání bychom měli nanášení ochranného přípravku opakovat každé 2 hodiny, neboť ochranný faktor se odplavuje potem.

Pohybujeme-li se v horách, s každými 300 metry se zvýší intenzita UV záření o 4 %. Je třeba počítat s tím, že paprsky se odráží i od sněhu. Zde je nutné používat přípravky s vyššími faktory.

Dále je nutné přihlédnout k tomu jaký jste fototyp. Je třeba upozornit i na to, že děti do 1 roku by se neměly vystavovat ultrafialovému záření vůbec.

Přípravky GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Kosmetika GERnétic podporuje projekt na získávání dárců krve „Smrt nemá šanci, když budeme dárci". Více na https://www.facebook.com/smrtnemasanci/

 Časopis Madam Business je mediálním partnerem soutěže kosmetiček „Hvězda GERnétic Česko 2017".

Srdečně Vás zveme na stánek GERnétic na výstavě World of Beauty ve dnech 8.-9.září 2017 v pražských Letňanech. V pátek 8. září 14-15 hod. autogramiáda herečky Michaely Dolinové a Sandry Pogodové, dvou náruživých múz z divadelní šou „Už zase miluju!".

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.

GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení! 

www.gernetic.cz

Staňte se našimi fanoušky https://www.facebook.com/GERnetic.cz