Odpovídá Alena Kimlováalena-kimlova_civil_2647
Kosmetického studia GERnétic

téma: rozacea

Odpovídá Alena Kimlová

z Kosmetického studia GERnétic
www.StudioGernetic.cz

Lékařka mi diagnostikovala na pokožce rosaceu. Prosím o vysvětlení, co se vlastně s mou pletí děje a jakou kosmetiku mám používat?

Rosacea je poměrně časté chronické onemocnění, které postihuje ženy i muže. U žen bývá toto onemocnění častější, u mužů má však těžší a komplikovanější průběh, který při neléčeném průběhu většinou končí zbytnělou tkání na nose, tzv. rinofýma.

Onemocnění postihuje především střední část obličeje, souvisí se zvýšenou reaktivitou krevních kapilár na změny teploty. Zpočátku pociťujeme nekomfortní pocit na pokožce -pálení, svědění, pnutí bez viditelných projevů. Časem se přidává pročervenání kůže - nejprve prchavé, postupně se stává trvalým a na pokožce můžeme pozorovat rozšířené cévky. V dalším stádiu se objevují papulky a pustulky, pročervenání je intenzivnější a klinický obraz může připomínat akné. Při rozacee je však pokožka většinou sušší, nevyskytují se ucpané póry a komedony. Při neléčeném průběhu vznikají zánětlivá ložiska, zbytnělé mazové žlázy, značné zhrubnutí pokožky. Celkový projev je nepříjemný a v běžném životě člověka velmi obtěžuje.

Přesné příčiny tohoto onemocnění nejsou známy. Odborníci se shodují, že svůj podíl na vzniku má především stres, dědičnost, strava, vnější faktory jako je mráz, vítr, sluneční paprsky, znečištěné prostředí, horké nápoje, výrazné koření.

Léčbu určí na základě hloubky problému lékař, využívá se lokálních antibiotik, kyseliny azalénové nebo lokálních retinoidů.

Pokud je choroba v aktivním stádiu, nedoporučuje se používat žádné kosmetické produkty.! V klidovém stadiu však doporučuji používat pravidelně dva přípravky z kosmetické řady GERnétic, které pokožku udrží v klidovém stadiu a se kterými mám vynikající zkušenosti. Krém Vasco zpevňuje jemné kapiláry, díky drenážním účinkům zabezpečuje přísun okysličené krve plné výživných látek. Další potřebné regenerační látky dodá výživný krém Synchro, který zkvalitňuje fyziologické funkce pokožky a podporuje tak odeznění problému. Při pravidelném a dlouhodobém používání obou přípravků se daří pokožku zklidňovat a zamezit vizuálním projevům choroby. K čištění pleti používejte čisticí mléko Glyco a zklidňující tonizační vodu Sebo Ger. Vyvarujte se pleťovým vodám s alkoholem a parfemovaným krémům! V letních měsících je třeba chránit pokožku před sluncem, k ochraně pleti doporučuji používat přípravek Melano 15 (SPF 15, střední ochrana).

Výše uvedené přípravky zakoupíte v kosmetických salonech GERnétic, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Časopis Madam Business je mediálním partnerem soutěže kosmetiček „Hvězda GERnétic Česko 2017".

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:

• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.

GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení! 

www.gernetic.cz

Staňte se našimi fanoušky https://www.facebook.com/GERnetic.cz