Teplická sklárna AGC Flat Glass Czech se i letos zařadila mezi nejlepší zaměstnavatele v Ústeckém kraji. Výrobce plochého skla se v 15. ročníku ankety Sodexo Zaměstnavatel roku Ústeckého kraje umístil na 2. místě. Tepličtí skláři ovládli předchozích 14 ročníků této soutěže, především díky propracovanému systému péče o zaměstnance a podpoře regionu.

Pořadí v anketě se určuje na základě speciální metodiky Saratoga poradenské společnosti PricewaterhouseCoopers. Jde o velmi komplexní hodnocení firem podle světových standardů. Výsledky pravidelně vyhlašuje Klub Zaměstnavatelů. Před AGC Flat Glass Czech se letos umístila pouze společnost Unipetrol RPA ze Záluží.

Libor Sehnal, manažer lidských zdrojů AGC Flat Glass Czech: „Situace na trhu práce je složitá. I proto většina firem v regionu stále více prostředků a úsilí investuje do udržení svých zaměstnanců a získání nových, kvalitních lidí. I přesto se AGC daří udržet ve špičce zaměstnavatelů v kraji. Daří se nám tak v péči o zaměstnance dlouhodobě držet laťku velmi vysoko a to i v době, kdy se firmy o zaměstnance skutečně přetahují. Jsem rád, že toto potvrdila i anketa Zaměstnavatel roku, která při vyhodnocování pracuje s tvrdými daty od jednotlivých firem.“

V předchozích 16 ročnících soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku Ústeckého kraje obsadila společnost AGC Flat Glass Czech 14 krát první a dvakrát druhé místo. V celostátní soutěži pak firma získala čtyřikrát první místo a v anketě Sodexo Zaměstnavatel desetiletí druhé místo.
.
AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group, je pobočkou mezinárodní společnosti AGC Glass Europe. Společnost je největším výrobcem plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě. Vedení firmy i hlavní závody sídlí v Teplicích. Dnes má firma 5 vlastních výrobních závodů s denní výrobní kapacitou téměř 2000 tun základního skla a 17 dceřiných společností ve střední Evropě, které základní sklo dále transformují na výrobky s vyšší přidanou hodnotou (autoskla, izolační skla, protipožární skla, interiérové příčky, balustrády, zrcadla, fasádní a dekorativní stěny a mnoho dalších).

Ve svých kmenových závodech AGC Flat Glass Czech zaměstnává 984 zaměstnanců. Dceřiné společnosti specializované na výroby opracovaných skel zaměstnávají v České republice 680 zaměstnanců, na Slovensku 127 zaměstnanců a v Polsku 539 zaměstnanců. Největší dceřiná společnost AGC Automotive Czech (výroba autoskel) zaměstnává zhruba 2400 lidí. Mezi 100% vlastněné společnosti patří i Fotbalový klub Teplice a Střední technická škola AGC.

Firma stabilně náleží mezi nejvyhledávanější zaměstnavatele v České republice. Svědčí o tom i fakt, že se pravidelně umisťuje v první desítce nejlépe hodnocených společností v zemi a čtyřikrát byla vyhlášena nejlepším zaměstnavatelem České republiky.

Skupina AGC, jejíž mateřská společnost Asahi Glass Co., Ltd. sídlí v Tokiu, je nejvýznamnějším světovým výrobcem skla pro stavebnictví a automobilový průmysl. Je rovněž lídrem ve výrobě skel pro displeje, v oblasti chemie, jakož i ostatních špičkových materiálů a komponent. Skupina AGC vychází z více než stoleté tradice v oblasti technické inovace a je předním specialistou s celosvětovou působností v oblasti skla, fluorové chemie a žáruvzdorných materiálů. Skupina zaměstnává na 50.000 pracovníků na celém světě a díky své přítomnosti zhruba ve 30 zemích realizuje obrat více než 11 miliard €.

(tz)