YUMiSpolečnost Worldline, která je evropskou jedničkou v oboru platebních a transakčních služeb, představí své nejzajímavější technologické novinky na veletrhu Mobile World Congress (MWC19). Setkání, kde se každoročně potkávají přední světoví odborníci na mobilní zařízení, se koná v Barceloně od 25. do 28. února 2019.

Společnost Worldline, která patří do skupiny Atos, představí na MWC19 svá nejnovější inovativní řešení, zejména mobilitu, e-identitu, nové platební zkušenosti a také mobilní bankovnictví a konkrétní řešení vyvinutá společností Blockchain. Všechna jsou zaměřena na zjednodušení a optimalizaci zkušeností zákazníků a zabezpečení transakcí.

Jednou z novinek na evropském trhu představených na MWC19 v Barceloně je YUMI – zcela nový špičkový multifunkční terminál pro maloobchodní prostředí. Jeho operační systém Android umožňuje vyvíjet aplikace, které výrazně zlepšují uživatelskou zkušenost. Díky velké dotykové obrazovce přináší YUMI svým zákazníkům možnost interakce se širokou škálou aplikací, které přesahují jednoduchou platbu. Doba, kdy lidé čekají u pokladní kasy, tak nemusí být ztraceným časem, ale zákazníci během ní mohou maximálně využít nastavitelné služby terminálu. 360° otočný design YUMI je dokonale přizpůsobený jak pro použití u pultu, tak jako přenosné zařízení. Je velmi flexibilní a efektivní.

Wordline také představí nový způsob placení pomocí ultrazvuku vyvinutý francouzskou fintech společností CopSonic. Ta je jedním z vítězů "výzvy e-plateb" společnosti Worldline, která se konala loni v říjnu. Nová platební metoda využívá ultrazvukovou technologii integrovanou do mobilní platformy Worldline's Wallet. Zabezpečené informace, jako jsou uživatelská jména, hesla, digitální identity, elektronické platby nebo Blockchain, jsou přenášeny ultrazvukem. Stačí spustit aplikaci a ultrazvuk "cestuje" z pokladny na smartphone, kde je ověřen.

Společnost Worldline, která je jednou z prvních společností, která vyvinula řešení integrující Blockchain, ukáže skutečné případy jeho použití. Jedním z nich je projekt Origin, který představuje první certifikované řešení pro vysledovatelnost potravinářských výrobků na trhu (prodává jej společnost Bureau Veritas). Dalším zajímavým příkladem je Bloomen, platforma pro správu digitálních práv skladeb, fotografií a videí prostřednictvím Blockchain.

Experti společnosti Worldline se podělí také o své zkušenosti s mobilitou, která kombinuje několik druhů dopravy, identifikaci a platbu (Mobilita jako služba). Tato zkušenost zahrnuje vše od plánování cesty až po závěrečné shrnutí všeho, co bylo během dne zakoupeno, díky jedinému účtu mobility řízenému řešením WL Tap 2 Use.

Ve stánku společnosti VISA pak Worldline představí svou vizi přepravy zítřka a také své partnerství s VISA, která navrhuje Open Payment díky řešení WL Tap 2, certifikované VISA Ready for Transit. Otevřená platba usnadňuje cestujícím, zejména jednorázovým zákazníkům, ověřit a zaplatit jízdenku. Budou moci cestovat pomocí bezkontaktní platební karty, smartphonu nebo dokonce chytrých hodinek – už žádné jízdenky!

Pascal Mauzé, vedoucí oddělení prodeje a marketingu společnosti Worldline: „MWC2019 je pro společnost Worldline příležitostí ukázat, že v oblasti elektronických plateb a digitálních služeb patříme k evropské špičce, a to zejména pokud jde o bohatství a rozmanitost inovací, které poskytujeme našim zákazníkům a partnerům. Tato významná událost nám umožňuje prezentovat řešení, která jsou technologicky pokročilá, a navíc jsou vždy navržena tak, aby přinesla konkrétní a rychlé zlepšení zkušeností zákazníků. Tímto způsobem společnost Worldline potvrzuje svou roli ideálního partnera pro naplnění nových předpisů, jako jsou PSD2, GDPR a eIDAS, nebo využití nových technologií jako Blockchain nebo ultrazvuk.“

(tz)