frajer1Lowerbody Lifting pomáhá lidem po radikálním zhubnutí navrátit tvar tělu. LowerBody Lifting následuje současný trend v plastické chirurgii zvaný Sculpturing. Jedná se o oblast chirurgických zákroků, jimiž se radikálně modeluje tělo. LowerBody Lifting pomáhá navrátit tělu jeho tvar po velkých váhových úbytcích.

Díky rostoucímu boji s obezitou ve společnosti vzniká nová skupina pacientů, u nichž dochází k velké redukci váhy. Velký úbytek váhy s sebou na druhou stranu nese i pozůstatek velkého nadbytku kůže, se kterou již bohužel nejde po zhubnutí nic udělat. Vlivem gravitace pak dochází k jejímu poklesu a tvorbě kožních řas, které pacienta trápí a brání mu v návratu k „normálnímu životu“. Člověk tak sice dosáhne úspěchu redukcí váhy, ale radost se zdaleka nemusí dostavit, neb nadbytky kůže to nedovolují. Lidé se tak stále častěji svěřuji do rukou plastických chirurgů k modelaci těla při zákroku zvaný Lowerbody Lifting.

„Jedná se rozsáhlý zákrok, pomocí něhož operatér dokáže odstranit nadbytečnou kůži zbývající po velké redukci váhy. Lowerbody Lifting je vhodný pro každého, koho trápí velké kožní řasy po redukci váhy a omezují ho v běžném životě. Například se může jednat o problematický výběr prádla, vlhkou zapářku nebo nespokojenost s vnímáním vlastního těla, obvykle disproporčního. Pacient by vždy měl mít ukončený redukční program a stabilní váhu by si měl udržet alespoň půl roku. K výkonu by měl takový člověk přicházet absolutně zdravý a v dobré kondici,“ říká plastický chirurg MUDr. Lukáš Frajer z Perfect Clinic (na snímku).

Jak se Lowerbody lifting dělá?

Princip tkví v cirkulárním odstranění kůže v oblasti trupu. Samotný výkon se neliší od jiných výkonů, při kterých dochází k redukci kůže, například jako u abdominoplastiky (operace břicha). Výkon je standardně zahajován v poloze na břiše, kdy se provede redukce kůže ze zadní strany trupu, následně je pacient otočen na záda a výkon je dokončen redukcí kůže na přední straně trupu. Délka hospitalizace po operaci bývá 4 - 5 dní a celková rekonvalescence je pak samozřejmě vzhledem k extenzivnějšímu výkonu v oblasti trupu delší, trvá 5 - 6 týdnů. Již už po týdnu od zákroku jsou pacienti schopni samostatné sebeobsluhy.
Většina pacientů je bezpečně do dvou měsíců zpět v normálním životě. „Průměrně jsou při tomto výkonu totiž odstraňovány asi 4 kilogramy tkáně, samozřejmě s přihlédnutím ke konstituci pacienta. Největší objem, který jsme při tomto zákroku odebírali, bylo 8 kilogramů u pacientky po redukci 70 kil váhy (původní váha 170 kg při výšce 172 cm.) Výsledky bývají velmi přirozené a hlavně trvalé,“ říká MUDr. Lukáš Frajer a dodává: „Meziroční nárůst poptávky po Lowerbody Liftingu je 15 % za posledních 7 let, kdy se tyto výkony v tomto rozsahu v rámci plastické chirurgie provádějí.“

(tz)