_MG_0771.jpgNovorozeneckému oddělení nemocnice v Břeclavi bude nově sloužit i díky podpoře společnosti Alcaplast dalších patnáct monitorů dechu pro miminka. V pátek 18. srpna 2017 je tamnímu řediteli Jiřímu Jurníkovi předala za účasti sponzorů a médií ředitelka Nadace křižovatka Štěpánka Pokorníková.

„Hodnota daru, který jsme nemocnici předali, je bezmála devadesát tisíc korun," uvedla Pokorníková, jejíž nadace v České republice působí už déle než dvacet let a za tu dobu předala do dvaaosmdesáti českých nemocnic monitory za asi sedmadvacet milionů korun.
„Jen vloni šlo o šest set deset monitorů za jeden a půl milionu. V letošním roce jsme již nyní loňský počet téměř dohnali," překvapila ředitelka Nadace křižovatka.
Jak připomněla, projekt Maminko, dýchám je jedním ze dvou klíčových, které nadace zaštiťuje.
„Druhý projekt cílí na novopečené maminky miminek, které si monitory po vyzkoušení mohou zapůjčit i domů. Naším cílem je vlastně podpora prevence syndromu náhlého úmrtí novorozenců. Ti jsou nejvíce ohroženi právě v prvních šesti měsících života," osvětlila Pokorníková.
Její slova potvrdil také ředitel břeclavské nemocnice Jiří Jurník. „Jsme rádi za každou podanou ruku a za každý dar, který nemocnice dostane. Tyto monitory jsou důležité proto, že chrání životy nejmenších tvorečků, kteří přicházejí na svět. Právě oni jsou ohroženi syndromem, jenž bez jakýchkoliv dřívějších příznaků končí jejich nevysvětlitelnou smrtí," přiblížil Jurník. „Každý zachránění život je velmi důležitý a monitory dechu nám tuto záchranu umožňují," doplnil.

Společnost Alcaplast založili manželé Radka Prokopová a František Fabičovic jako čistě rodinný podnik v roce 1998. V současnosti má 6 dceřiných společností v zahraničí a exportuje do více než 40 zemí světa.
Zaměstnává na 550 lidí, kteří pracují ve třech výrobních halách na celkové ploše 40 000 metrů čtverečních. Jako největší výrobce sanitární techniky ve střední a východní Evropě vyváží Alcaplast na 70% svých produktů do zahraničí.
Ve filozofii společnosti hrají kvalita a design klíčovou roli. Prémiová značka ALCA představuje řadu elegantních a krásných výrobků s vysokou užitnou hodnotou.
Alcaplast je tvůrcem nových trendů v sanitární technice. Spolupráce s předními českými designéry při tvorbě nových výrobkových řad mu přinesla řadu ocenění, jakými jsou například Red Dot Award 2014 za kolekci ovládacích tlačítek FLAT.
___________________________________________________________________________________________
Bc. Iva Haghofer Mobil: +420 778 492 348
PR MANAGER Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.alcaplast.cz