DSC07017 KopiürovatAť už jsou pro nás zdravé a krásné vlasy symbolem mládí, krásy, ženskosti, či zdraví, málokdo z nás si dovede představit, že by o své vlasy přišel. Ženy, které trpí onkologickým onemocněním, však své vlasy v důsledku vyčerpávající léčby ztrácí.

A právě proto spustila značka vlasové kosmetiky Pantene již po čtvrté projekt Silná a krásná. Potrvá do 27. září. Během tohoto období poputují dvě koruny z každého zakoupeného výrobku v drogerii Teta na produkci paruk z pravých lidských vlasů pro onkologicky nemocné ženy a dívky. Spousta žen nese ztrátu svých kadeří velmi obtížně a potýká se s psychickými úzkostmi, nízkým sebevědomím, pocitem méněcennosti nebo třeba studem. Málokterá onkologicky nemocná pacientka také dobře snáší soucitné pohledy na ulicích, které jí lidé věnují, protože na první pohled poznají, že bojuje s vážnou nemocí.

Paruky na míru vyrobí a bezplatně žadatelkám i v letošním ročníku předá nadační fond Daruj vlasy, který byl založen roku 2016 a se značkou Pantene z portfolia společnosti Procter & Gamble spolupracuje od roku 2018. V předchozích ročnících projektu Silná a krásná se na výrobu paruk vybralo 433 880 Kč.

(tz)