51278735891 e9e60c211d o copyČeská oděvní značka Mama by Segra uvedla na trh kolekci Mothermood, která je charakteristická minimalistickým designem a funkčními materiály. V každodenním spěchu ji ocení všechny mámy, a ty, které kojí, budou jásat dvojnásobně. Všechny kousky z nové kolekce totiž mají boční zip, díky kterému mohou ženy kojit, kdekoliv se jim, nebo spíše jejich ratolestem, zachce. Nadčasovou kolekci provází také rozhovory na téma mateřství a svými odpověďmi přispěla třeba i blogerka Maškrtnica, která je sama dvojnásobnou maminkou.

Celá kolekce je určena ženám, které se nebojí být samy sebou. Mámy jsou představovány jako každodenní hrdinky a oblečení může v tomto případě sloužit jako upomínka toho, že i když se zrovna necítíte jako modelka a nic nezabírá na kruhy pod očima, děláte všechno nejlépe, jak dovedete.
Pocit vystihla právě Maškrtnica ve zmiňovaném rozhovoru: „Miluju děti, snědla bych je láskou, ale kolem páté večerní mi většinou už dochází trpělivost a slyším ze sebe mluvit svoji mámu a její všemožné plané výhružky, jakkoli si sama zním legračně. Mateřství a hledání svojí role je nekonečný proces.“ Na tento fakt odkazují kojicí trika Sunrise Lover nebo Lost and found, která nositelkám svým potiskem budou neustále připomínat, že mateřství není vždycky jen rozkošné, že je povoleno smát se i brečet. Trička mají rozparky na bocích a jsou zhotovena z příjemného materiálu, kterým je biobavlna.
Mama by Segra od svého vzniku usiluje o maximální udržitelnost. Oblečení je navrhováno tak, aby se dalo nosit déle než jednu sezónu. Značka proto i v nejnovější kolekci přichází s praktickými střihy propracovanými do posledního detailu. Například zeleno-šedé šaty se skrytými zipy na kojení lze nosit ještě dlouho poté, co kojení přestane být tématem číslo jedna. Zipy nejsou vidět a nápis Mothermood je platný pořád. Žena, která se jednou stane matkou, už je jí přece navždy.
Ty, které patří mezi akční maminky a nebojí se své děti brát na výlety, ocení právě funkční materiály, ze kterých je kolekce vyrobena. Kojicí mikina se zipy je delšího střihu, takže maminku i miminko zahřeje během dlouhých procházek, ale díky minimalistickému designu se žena nemusí bát v ní vyrazit ani do města. Při jakékoliv aktivitě se i u tohoto kousku může kdykoliv spolehnout na vkusně zapracované zipy, které zaručí diskrétní kojení.
Kolekce Mothermood vychází z hodnot značky Mama by Segra – udržitelnost, praktičnost, ale hlavně je oblečení navržené a ušité tak, aby ho ocenily ženy v těhotenství, během kojení, při nošení, ale úplně stejně i tehdy, až děti odrostou.
Mama by Segra je česká módní značka, která nabízí jednoduché, funkční a zároveň elegantní oblečení pro ženy, které nosí děti v šátku nebo v nosítku, jsou těhotné nebo kojí. Cílem všech výrobků je, aby se zákaznice během těhotenství a následného mateřství cítily příjemně a žensky. Kromě nosicích mikin, bund a kabátů má v nabídce i minimalistická trička a legíny z kolekce Mothermood nebo šaty 3v1. Mama by Segra všechny výrobky navrhuje a šije v České republice v souladu se zásadami slow fashion. Vznikla v roce 2015 jako přirozené pokračování značky SegraSegra, která vyrábí funkční městskou módu. Za oběma značkami stojí sestry Dagmar a Eliška Mertovy. Kamenná prodejna SegraSegra a Mama by Segra sídlí na adrese Františka Křížka 1394/27 v Praze 7,
e-shop naleznete na www.mamasegra.cz.

(tz)