Ovocnak cerny rybiz 2Černý rybíz na českých zahrádkách roste, nijak zvlášť oblíbený ale není. Přitom, ať už ho sníte samotný, použijete do marmelády, nebo do zmrzliny, získáte osvěžující, zajímavou a komplexní chuť, která se nepřejí. Ví to i česká značka Ovocňák, která ho používá do svých moštů a plátků, kde ho kombinuje s jablky. Tak z něj dělá pochoutku, po které sáhnou děti i dospělí.

Černý rybíz je poměrně nenáročný keř, jehož plody dozrávají obvykle v červenci, a daří se mu skvěle v našich zeměpisných šířkách. Přesto není na českých zahrádkách příliš běžný a oproti třeba takovým malinám není ani tak oblíbenou ingrediencí v kuchyni. A to je velká škoda! Kromě „neokoukané“ a rafinované chuti se pyšní tolika zdravotními benefity, že by měl být na předpis!

Obsahuje například až pětkrát víc vitamínu C než citrony (přitom ho můžete na rozdíl od nich jíst samotný a nezkroutí vám obličej), obsahuje rutin, který zvyšuje pružnost cév, antioxidanty, paletu vitamínů skupiny B... Je to zkrátka české superovoce.

O tom všem Ovocňák ví, a proto černý rybíz ve vlastních sadech pěstuje v takovém množství, aby z něj v průběhu celého roku mohl dělat 100% česko-slovenské (sady jsou na česko-slovenském pomezí), 100% přírodní, super zdravé a super chutné ovocné plátky a mošty. V nich si můžete zásobu vitamínu C vzít kamkoliv díky jejich praktickým skladným balením. Nebo ho mít doma neustále po ruce díky ekonomickým bag-in-boxům.
V plátcích i moštech kombinuje Ovocňák černý rybíz se sladkými jablky, aby chutnaly svačinky jak dětem, které přitahuje sladkost, tak dospělým, které zaujme pestrá chuť rybízu doslazená jablky.
Ovocňák je značka v Česku a na Slovensku vyráběných 100% ovocných a ovocno-zeleninových pochoutek a nápojů. Využívá výhradně české a slovenské suroviny z oblasti CHKO Bílé Karpaty a okolí. Většinu si pěstuje ve vlastních sadech.

Ovocňák založila rodina Kořínkových v roce 2011 a prvním vyráběným produktem byly čisté ovocné mošty. Od té doby se nabídka rozšířila na mošty, pyré, sušené ovocné plátky a rakytníkové produkty (šťávy, sirupy, marmelády, čaje). Všechny produkty Ovocňáku jsou čistě přírodní, 100% ovocné (případně zeleninové) a neobsahují žádné chemické konzervanty nebo jiná aditiva.

(tz)