478 rakytníkNení úplně běžné, aby si výrobce sám pěstoval plodiny pro svůj sortiment. Rodinná farma LUKA z Vysočiny to tak dělá. Má proto nad kvalitou a kondicí rakytníku dokonalou kontrolu. Nyní jsou dobroty z tohoto superovoce dostupné také mnohem širšímu množství zákazníků prostřednictvím internetového obchodu zdravyrakytnik.cz. Spuštěn byl v dubnu.

Internetový obchod zdravyrakytnik.cz je sestavený tak, aby návštěvníka navedl co nejrychleji k produktům a dal mu tipy, jak své oblíbené lahůdky využívat i méně tradiční cestou. „V každé produktové kartě najdete seznam zajímavostí, díky nimž vám naše rakytníkové produkty zpestří všední i sváteční dny, stolování i nápoje,“ uvedla Ing. Alena Nováková, předsedkyně představenstva farmy LUKA, a.s.
Do světa rakytníku vás zavede atraktivní a přehledný design. Proniknete do detailů jeho pěstování a využití. Objevíte vzrušující svět zdraví prospěšných látek, díky nimž se plody tohoto vytrvalého keře právem řadí mezi superpotraviny. Samozřejmostí jsou informace o tom, jak produkty vznikají. „Přáli jsme si na e-shopu vystupovat vůči veřejnosti otevřeně. Informací kolem nás je mnoho. Ne vždy jsou interpretovány ve správných souvislostech. To však není náš případ, cílíme na nejlepší možnou kvalitu, v níž hraje prim maximální obsah rakytníku. Naši odběratelé z Vysočiny to vědí, ale rádi bychom tuto informaci dostali také mezi všechny fandy tohoto oranžového ovoce,“ upřesnila Ing. Alena Nováková. LUKA patří k farmám s nejdelší tradicí pěstování rakytníku u nás. Příběh, jak se tato plodina ocitla na Vysočině, také naleznete na e-shopu zdravyrakytnik.cz.
Web je responzivní. Rychle a precizně funguje na mobilních telefonech a dalších chytrých zařízeních. Tím šetří čas. Rakytníková inspirace je dostupná prakticky kdekoli. Nákup je jednoduchý. Zákazník se nemusí registrovat.

Vizuály, které nás vracejí
ke kráse přírody

Při přípravě e-shopu se design a barevné zpracování odvíjelo především od loga. To pomocí tří barev – oranžové, zelené a hnědé – znázorňuje všechny tváře rakytníku. Je to odolný keř s hladkou kůrou, úzkými listy a zářivými peckovičkami. Všechny tyto části jsou v praxi využitelné pro lidské zdraví. Dokládá to například sypaný čaj, který je směsí sušených plodů, peciček, lístků i drobných kousků větévek. „Byli bychom rádi, aby zákazníka návštěva
e-shopu dobře naladila už při prvním pohledu. Aby se sem rád vracel pro produkty, informace, ale také pro pohodu, kterou jsme mu tímto prostřednictvím chtěli nabídnout,“ dodala Ing. Alena Nováková.

Také bezové osvěžení

Internetový obchod potěší též milovníky bezového sirupu. „Bezový sirup už patří mezi naše stálice, získal si velkou oblibu, je to tradiční základ nápojů v letním období. Květy sbíráme na našich pozemcích, máme tedy jistotu, že jsou čerstvé, nejsou chemicky ošetřené a během macerování uvolní maximum ze svého aroma a chuti. Náš sirup je voňavý a osvěžující. Je ideální pro limonády,“ sdělila Ing. Alena Nováková.

Bezpečná doprava

Produkty, které zájemci zakoupí na e-shopu zdravyrakytnik.cz, jsou baleny ve skle, materiálu, který je dobře recyklovatelný a nezatěžuje přírodu. Je třeba jej převážet opatrně, a s ohledem na to si farma za dopravce zvolila společnost TOP TRANS, s níž má letité a výborné zkušenosti. Při objednávkách nad 1200 Kč zákazníci automaticky získávají dopravu zdarma.

O farmě LUKA

Farma LUKA a.s. se nachází v samotném srdci Vysočiny. Vzhledem ke střídání nadmořských výšek je zdejší příroda velmi různorodá a podmínky pro zemědělskou výrobu komplikované. Svažitý terén nepřeje rozšiřování zemědělské orné půdy, ale naopak vede k zatravňování. Je však také ideální k pěstování rakytníku, který znamenitě prospívá i na nehostinných místech s náročnými klimatickými podmínkami. Zdejší rakytníkové sady byly založeny v roce 1993. Plody využívá farma k dalšímu zpracování a výrobě. V současné době jde o pětici produktů: 100% rakytníková šťáva, Rakytníkový džem, Rakytníkový sirup, Rakytníkový sypaný čaj a Pečený ovocný čaj s rakytníkem. Dále se farma vzhledem ke své poloze a dostupnosti zatravněných ploch specializuje na chov mléčného skotu holštýnsko-fríského plemene. Další část rostlinné výroby je poté zaměřena na produkci objemných krmiv pro dojnice a ostatní hospodářská zvířata.

(tz)