1 sazkaO dárcích máme každý z nás jinou představu. Někdo si potrpí na drobnosti s nápadem, jiný miluje neobvyklé zážitky, další stojí o pěknou večeři v luxusní restauraci a debatu s přáteli, pro osobnosti nejednoduchého ladění jsou umělecké předměty značné hodnoty tím pravým ořechovým. Někomu stačí pár slov, aby se rozjasnila mysl a člověk se začal usmívat poté, co zjistí, že na něj ostatní myslí. Jsou lidé, kteří každý rok před Vánoci doufají, že to největší potěšení naleznou 24. prosince v knížce vonící novotou, anebo v novém oblečení či sportovní výbavě. Ježíšek aby si vedl přesné zápisky a nic nepopletl. Možná bychom mu usnadnili práci, kdybychom spoléhali na zdánlivě obyčejnou, jednoduchou věc. Totiž na stírací losy.

 Když bych se vás zeptala, jestli byste chtěli vyhrát poté, co začnete rejdit pětikorunou po políčcích stíracího losu, věřím, že jinou než kladnou odpověď bych nedostala. Neznám nikoho, kdo by řekl, že o výhru nestojí. Právě losy společnosti SAZKA už pěknou řádku let přinášejí spousty radosti nejen během celého roku, ale hojně i v čase předvánočním a v závěru posledního měsíce. Losy se kupují při všelijakých příležitostech i hnutích mysli, z legrace, pro zábavu, jako dárečky. Často jen tak, nahodile, když kráčí člověk kolem trafiky, a napadne ho koupit si kapku adrenalinu v podobě stíracího losu. Nebo když se večer rozhodne zamknout starosti do skříně a zabrousí do online prostředí a rozhodne se dát prostor snům a touhám. Proč to nezkusit? I los za pět korun může přinést dobrou náladu. Každá výhra se přeci počítá!

Do Vánoc zbývá pár dnů. Nemáte-li ještě všechny dárky a přemýšlíte-li, čím obohatit nadílku, je stírací los určitě dobrou volbou. Jeho koupě nezabere příliš času, je skladný, nenáročný na přepravu, můžete ho poslat v obálce nebo naaranžovat na Štědrovečerní stůl, stejně jako vkusně zabalit a položit pod stromeček. Takovým losem se dá vyjádřit i spousta emocí, ukázat, jak moc tomu druhému přejete jen to dobré. V době, kdy se k vám náš časopis dostává, sice již Adventní kalendář Sazky mnozí mají, ale vše se dá ještě dohnat, pokud jste zapomněli. Výhry jsou úžasné a usilovat pár tahy o nějakou z nich...

Losů s nejrozmanitější tematikou vydává Sazka nespočet, před svátky hojnosti jsou to však hlavně Vánoční přání, která mohou nést nejrůznější poselství. Osobní přáníčko, které darující vepíše, může adresáta provázet dlouho, ať už vyhraje, nebo ne. Slovo je mocná čarodějka, říká se, to upřímné od srdce je někdy víc než samotná výhra. Nemusí jít o pár řádek jen pro vaše nejbližší, ale elegantně tak můžete obdarovat kamarády, přátele, členy svého týmu.

Čtyřiadvacátý prosinec bývá den velkého očekávání. Ať je vás doma hodně, nebo tuto dobu trávíte sami se svými vzpomínkami. Losy umí navodit atmosféru, jež ozvláštní slavnostní chvíle. Také se k tomu čím dál častěji užívají. Co třeba letos podarovat Vánoční Zlatou rybku nebo Zlatou šupinu? Už sám název napovídá, že i tentokrát je nač se těšit. Vánoční zlatá rybka má v sobě kód výhry 8 000 000 korun, ale také třeba parádního auta či luxusní dovolené. Dokonce je 99,9 % losů výherních, takže není nač čekat. Zkusíte to? Já osobně jeden los věnuji i sama sobě. Na tom nebude určitě nic špatného.

Zlatá šupina může nahradit tu opravdovou, kapří, pod talířem s bramborovým salátem a řízkem. Může posloužit i jako jmenovka k dárkům či k určení zasedacího pořádku u stolu s početnějším osazenstvem.

Nevím, jaké zkušenosti se stíracími losy máte, ale ty moje mi napovídají, že i v roce 2020 budou patřit k těm dárečkům, bez nichž se moje Vánoce neobejdou.

Eva Brixi