vlevo Eva Siskova Hviezda GERnetic Slovensko 2019 a vpravo Mgr Simona Flekova Hvezda GERnetic Cesko 2019Firma LK SERVIS, generální zastoupení francouzské kosmetiky GERnétic pro český a slovenský trh, je denně v kontaktu se svými obchodními partnery, kosmetičkami, které se klientkám a klientům snaží přinést pocit pohody a krásy prostřednictvím luxusní salonní péče a procedur. Kosmetická praxe má však mnoho rozměrů a je velmi náročná. Skýtá také značný prostor k soutěživosti, a právě proto již podruhé dostaly jednotlivé reprezentantky značky GERnétic možnost porovnat si své schopnosti a znalosti v soutěži Hvězda GERnétic Česko a Hviezda GERnétic Slovensko.

Eva Šišková (vlevo) a Simona Fleková

Cílem bylo poukázat na pozitivní vzory v oboru, podporovat a motivovat ženy v podnikání. Vést kosmetický salon je obdobně náročné jako řídit věhlasnou společnost, a to vyžaduje manažerské nasazení i laskavý lidský přístup i zdravé sebevědomí osobnosti, která vlastní firmu. Stejně jako v roce 2017 byl i letošní ročník rozdělen pro každý trh zvlášť – na území Česka se uskutečnila Hvězda GERnétic Česko 2019 a na území Slovenska Hviezda GERnétic Slovensko 2019. Výsledky klání byly odhaleny 12. října 2019 při příležitosti odborného kosmetického kongresu Les Nouvelles Esthétiques v Bratislavě.

Účastnice musely projít třemi soutěžními koly. V tom třetím kosmetické salony čekala návštěva odborné poroty, která posuzovala profesionalitu kosmetičky, aktivitu při komunikaci značky a při práci s klienty, vyžádala si reference alespoň od dvou klientek a provedla s kosmetičkou řízený rozhovor. „Při jakémkoli hodnocení je důležité s lidmi mluvit, poznat je a jejich svět. Právě proto se nikdy nespoléháme pouze na dotazníky či formuláře. Kosmetická péče je služba, do níž kosmetička vždycky vnáší své já, svou osobnost, a proto si zasluhuje hodnocení individuální přístup, který nám odhaluje silné i slabší stránky, příležitosti, kde je možné se v oboru ještě rozvíjet. Samy soutěžící to vnímají jako velice cennou zpětnou vazbu,“ přiblížila principy soutěže Ing. Andrea Trčková, hlavní porotkyně soutěže, výkonná ředitelka LK SERVIS/GERnétic pro český a slovenský trh.

Dr Miroslava Perinova Sin slavy GERnetic 2019Dr. Miroslava PeřinováPoslání soutěže poodhalil Mgr. Ladislav Kavan, hlavní porotce soutěže, majitel společnosti LK SERVIS takto: „Díky prvnímu ročníku naše spolupracující kosmetičky zjistily, že jim soutěž přináší nové možnosti rozvoje, a je pro ně tedy vítanou výzvou. V letošním roce jsme zaznamenali nárůst účasti. Domnívám se, že to je také proto, že naše Gerneticienne získaly i díky prvnímu ročníku soutěže v roce 2017 vyšší sebevědomí a uvědomily si, že se svými znalostmi a profesionalitou mohou vlastním ambicím popustit uzdu. To konečně vidíme i v sílícím zájmu o vzdělávání jak na poli oborném, tak v oblasti doplňkových podpůrných aktivit, jako byl například kurz věnovaný komunikaci na Instagramu.“

„Podnikavé ženy berou svůj business vážně a nechtějí ustrnout na jednom místě,“ konstatovala Andrea Trčková. Soutěž letos ukázala, že kosmetičky spolupracující se značkou GERnétic vnímají svou profesi stále jako poslání, ale už mu mají odvahu přisoudit i rozměr businessový. Získávají potřebnou sebedůvěru, která jim pomáhá rozvíjet salon, obchodně komunikovat, přivést nové klienty a nabídnout jim prvotřídní zážitek. „Všimli jsme si, že naše kosmetičky mnohem lépe zvládají ohodnotit své služby, ať už po stránce profesionální, zážitkové, tak i po té finanční než v minulosti. Hvězda GERnétic Česko a Hviezda GERnétic Slovensko mají pomoci všechny atributy v podobě profesních hodnot budovat zdravým způsobem, naladit vítězky i jejich kolegyně, aby odhodily zbytečný strach a svému poslání, jak rády říkají, věnovaly všechno úsilí a chuť, jež jim přinášejí seberealizaci a pocit úspěchu. Je to velká motivace,“ zdůraznil Ladislav Kavan.

GERnétic není jen o kráse, ale také o emocích a relaxaci. Členové poroty se ptali i na to, jaký význam má pro kosmetičky značka dnes. „Gerneticienne svou práci vnímají jako smysluplnou a stejně hodnotnou, jako je například medicína. Má to několik důvodů. Kožní nedostatky tato značka řeší od jejich příčiny, ne jako odstraňování následků. Je pro ně rovněž významná podpora, kterou jim generální zastoupení značky v Praze poskytuje od vzdělávání přes konzultace až po profesionální oděvy, propagační materiály nebo vstřícný servis v rámci skladu a expedice. Mozaika výsledků při práci s klienty, zázemí ve firmě a orientace na důležité hodnoty života ve filozofii GERnétic, to vše pro ně tvoří smysluplný základ, z něhož vycházejí při každodenní praxi. Je úžasné, jak vřelý vztah ke značce si naše kosmetičky vybudovaly. Za jejich odvahu, radost z práce a kreativitu si zaslouží obrovské poděkování všechny účastnice Hvězdy GERnétic Česko 2019 a Hviezdy GERnétic Slovensko 2019,“ zhodnotila Alena Kimlová, členka odborné poroty, hlavní firemní kosmetička GERnétic a hlavní školitelka Akademie GERnétic.

(red)

Naše Madam Business byla mediálním partnerem této soutěže stejně tak jako naše značka vitaPR. V rámci slavnostního předávání cen jsme vítězkám věnovali hodnotné dárky – knihy, poukaz na rozhovor zdarma v Madam Business a verše Evy Brixi. Členky naší redakce Kateřina Šimková a Eva Brixi se staly rovněž součástí poroty soutěže.

A jak samy absolutní vítězky vnímají svou profesi a soutěž?

Mgr. Simona Fleková (Brno),
absolutní vítězka soutěže
Hvězda GERnétic Česko 2019:

„Je to krásný pocit, nesmírně si toho vážím. Jsem ráda, že jsem si před mnoha lety vyhlédla kosmetiku GERnétic a že dnes patřím mezi Gerneticienne, do rodiny výjimečné kosmetické značky. Cením si specifického přístupu značky nejen vůči klientkám, ale také vůči lidem, kteří s GERnétic spolupracují. Kosmetika je úžasná, ošetření bych přirovnala k hlubokým rituálům půvabu, výsledky jsou dechberoucí. Výhra je ztělesněním ocenění všeho, co se týká mého salonu a práce. Moc za to děkuji. Je to pro mne velmi motivační a zároveň je to výzva být stále lepší a lepší, v rámci své profese se vyvíjet, učit se, studovat. V tomto ohledu se mohu velkou měrou realizovat díky ateliérům, které pro své kosmetičky GERnétic Hvezdy GERnetic Cesko 2019 a Hviezdy GERnetic Slovensko 2019Hvězdy GERnétic Česko 2019 a Hviezdy GERnétic Slovensko 2019pořádá. Nesmazatelnou stopu ve mne zanechala i nedávná návštěva Labogers GERnétic Synthèse ve Francii, která mne obohatila o řadu nových informací a souvislostí. Ocenění je pro mne rovněž závazek. S přihlášením do soutěže jsem neváhala, věděla jsem, do čeho jdu. A tento výsledek mě nesmírně potěšil.“

Eva Šišková (Košice),
absolutní vítězka
Hviezda GERnétic Slovensko 2019:

 „Překvapilo mne to a nepočítala jsem s tím. Stále se snažím pracovat pro klientky, pro jejich spokojenost. Velmi si ocenění vážím. S GERnétic spolupracuji sedm let a je to pro mne doslova druhá rodina. Kosmetiku jsem objevila úplnou náhodou na výstavě v Bratislavě, kde mě oslovilo nejen logo, ale také termín buněčná výživa, který mi je jako biochemičce blízký. Vzbudilo to ve mně velkou zvědavost. Alena Kimlová, hlavní firemní školitelka značky, mi dokázala dát na všechny mé otázky erudovanou odpověď, a to mne dostalo! Ocenění je pro mne povzbuzením a výzvou. Nevím, zda se to dá ještě překonat, ale v každém případě je to pro mne nejen o mé práci, ale především o spokojenosti klientek. Kosmetika GERnétic mi denně přináší možnost být kreativní a obklopovat se báječnými lidmi.“

ger netic copy