zajdaPerníkové podnikání z Pardubic – to je firma JaJa Pardubice s.r.o., která se zapsala do srdcí mnohých zákazníků. Zakladatelka Jarmila Janurová začala v roce 1990 s malým kuchyňským robotem a domácí troubou, jak uvádí na svých webových stránkách.

Oporou je manžel, syn i snacha, a také obě vnoučata. Tým se postupně rozrostl skoro na 30 lidí, kteří se starají o to, aby i před Velikonocemi chutnaly sladké kraslice, zdobení veselí ušáci, beránci a vše, co k vítání jara patří. Vlastní technologie výroby těsta, jedinečné nápady, jak z něj vytvořit malé umělecké dílko, které, žel, jednou, ať chceme, nebo ne, skončí v našich útrobách. Sortiment je přebohatý, obsahuje přes 2000 druhů výrobků a 70 druhů proslulých perníkových dezertů. 

Velkými odběrateli jsou domácí firmy, ale ochutnávají také hojně v Rakousku, odborníci při příležitosti jednání Evropské unie nebo v Texasu.
Ještě od Vánoc mám na stole bíle zdobený kostelík a každý den se kochám krásou, kterou v JaJa Pardubice vytvořili. Iluze dávných časů, zimy, pokory, pár rovných a klikatých čar z bílkového sněhu. A hodně citu, který se promítá nejen do tvarů a barviček, ale hlavně do chuti a požitku z ní.
Za pár dnů kostelík vystřídají rozdovádění zajíci, kraslice plné pestrých ornamentů, jiný styl a jiné poslání. Na svátky jara z perníku nikdy nezapomínám.

Eva Brixi